We hebben 2 gasten online
Home

PhotoGrid_1446367083262 PhotoGrid_1446377210672

Afgelopen zaterdag werd de eerste Turncompetitie voor Voorne-Putten en Rozenburg georganiseerd in Hellevoetsluis. Bij deze wedstrijd deden 4 recreatieturnsters en 13 selectieturnsters mee van onze vereniging. Elisah (Jeugd 2 – 5e divisie) en Demi en Linette (Jeugd 2 – 6e divisie) mochten van start gaan op deze dag. Alle 3 de meiden hebben het goede voorbeeld gegeven voor de andere turnsters. Demi begon niet zo goed aan deze wedstrijd, maar zij heeft zich keurig herpakt op vloer en sprong door mooie oefeningen neer te zetten. Linette heeft een mooie wedstrijd gedraaid en laten zien wat ze kan. Bij de prijsuitreiking mocht zij dan ook een zilveren medaille ophalen! Elisah had een superdag en maakte geen grote fouten. Zij mocht op de bovenste trede van het ereschavot staan met een mooie gouden medaille om haar nek!

In de volgende ronde was het aan Emma (Jeugd 2 – 4e divisie) en Saskia (Pupil 1 – 4e divisie) om de goede lijn door te zetten. En dat hebben ze allebei heel goed gedaan. Het leek wel of Emma vleugeltjes had en deed alles zoals we geoefend hadden. Het ging hartstikke goed en ook zij mocht een gouden medaille in ontvangst nemen! Onze jongste deelneemster van de vereniging leek deze dag het minst last van zenuwen te hebben. Als eerste beginnen op het eerste toestel balk is altijd lastig, maar Saskia stond als een huis en ook bij de andere 3 toestellen heeft zij supernetjes geturnd. Saskia mocht een welverdiende medaille ophalen voor haar 4e plaats!

Daarna was het de beurt aan Sam (Junior – 4e divisie) en Jill, Julia, Myrna en Tess (allen Pupil 2 – 4e divisie). Sam heeft hele mooie oefeningen gedraaid op balk, vloer en sprong en heeft laten zien dat ze met de besten mee kan. Helaas heeft ze op brug een steekje laten vallen waardoor er een goede klassering niet in zat deze keer. Toch heel goed gedaan, Sam!  Jill, Julia, Myrna en Tess mogen ook trots zijn op hun oefeningen. Jill heeft voor het eerst arabier-flickflack laten zien op een wedstrijd, Myrna deed voor het eerst ophurken op de brug en Tess bleek met haar mooie oefening eerste te zijn op vloer! Bij Julia ging eigenlijk alles goed en is welverdiend tweede geworden! In deze categorie waren 4 medailles en Myrna was 5e, Tess 6e en Jill was 7e geworden. Dit belooft wat voor de volgende Turncompetiewedstrijd!

 

Aan het eind van de middag waren de oud-selectieturnsters Kim (Senior – 5e divisie) en Micky (Junior – 5e divisie) en selectieturnster Lisa (Jeugd 1 – 4e divisie) aan de beurt. Na 3 jaar niet turnen was dit voor Kim weer haar eerste wedstrijd. Met mooie kippen op brug en strakke balkoefening heeft zij laten zien dat ze het turnen nog zeker niet is verleerd. Met nog maar 2 maanden training heeft Micky ook weer voor het eerst een wedstrijd gedraaid. Met een mooie oefening op brug en vloer, kan zij ook nog goed mee in dit niveau!  Bij Lisa waren er wel wat zenuwen en het wachten duurde soms erg lang, maar tijdens de oefeningen was daar niets van te merken! Ze heeft heel stabiel geturnd en geen grote fouten gemaakt. Bij de prijsuitreiking bleek dat zij een mooie brozen medaille mocht ophalen!

In de avond was het de beurt aan de senioren Nina, Jolien en Esmee (Senior 4e divisie) en Yvet (Senior 3e divisie). Omdat Jolien last had van haar rug heeft is zijn alleen in actie geweest op balk en sprong. Sprong ging netjes en op balk ook netjes geturnd alleen met helaas een klein foutje. Nina is voor het eerst Senior en heeft laten zien dat zij zich ook met de grote meiden kan meten en is heel netjes 5e geworden! Esmee is er een jaar uit geweest waardoor ze nog niet helemaal stabiel turnde en een aantal foutjes maakte. Met nog extra trainingsuren kan ook zij weer haar eigen niveau halen. Yvet doet dit jaar een hoger niveau, maar heeft het keurig gedaan en mag trots zijn om haar extra moeilijke oefeningen zo netjes te hebben uitgevoerd.

Alle medaillewinnaressen van harte gefeliciteerd en met deze ervaring gaan de meisjes weer hard aan de slag op de trainingen voor de volgende wedstrijd op 21 november.

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen