We hebben 7 gasten online
Home

7-3-15

In het weekend van 7 en 8 maart hebben 12 turnsters van G.V. Holle Mare Zwartewaal meegedaan aan de Regiowedstrijd 4e divisie in Hellevoetsluis. Tijdens deze uitstekend georganiseerde wedstrijd hebben de Zwartewaalse turnsters knappe prestaties afgeleverd. Op zaterdag waren Tess en Jill (Pupil 1) ingedeeld. Zij hadden een hele goede wedstrijd en bleven allebei op de balk en op de brug! Jill is als 8e geëindigd en Tess als 6e. Helaas stromen er 5 door naar de Districtswedstrijd dus viel Tess daar net buiten. In de middag waren Jolien en Yvet (Senior) aan de beurt. Ze hebben 3 toestellen heel netjes gedaan: Yvet was 1e op brug en Jolien 2e op vloer, maar de balk was een groot struikelblok bij deze meiden. Ondanks een balkoefening die niet perfect was is Jolien op de 4e plaats geëindigd! Zij mag dus doorstromen naar de Districtswedstrijd. Yvet was 8e geworden en mag net niet naar de Districtswedstrijd in Amsterdam.

 

Op zondag beet Saskia (Instap) het spits af voor deze wedstrijd. Zij turnde een nette wedstrijd en bleek tijdens de prijsuitreiking netjes 4e te zijn geworden. Net geen medaille, maar met dit debuut op een Regiowedstrijd mag Saskia heel trots zijn! Ook zij gaat door naar de Districtswedstrijd. Na Saskia was het de beurt aan Julia en Myrna (Pupil 1) en Daphne en Sam (Jeugd 2). Met 2 groepjes tegelijk in de wedstrijd was het erg druk voor de leiding. Het was dus fijn dat Jolien, Liese en Yvet hebben bijgesprongen. Julia had een mooie wedstrijd met een hele strakke vrije oefening, maar helaas een keertje voortijdig de balk verlaten. Zij is 10e geworden. Myrna had een superdag en alles ging zoals zij dat op de trainingen laat zien. Dit kon de jury ook waarderen want zij mocht een zilveren medaille ophalen. Gefeliciteerd Myrna! Sam had een goede wedstrijd met een mooie sprong en vloer, helaas een foutje op brug en balk, maar toch heel netjes als 7e geëindigd en ook doorgestroomd naar de Districtswedstrijd. Goed gedaan, Sam! Bij Daphne gaat het de laatste tijd tijdens de trainingen niet altijd zoals zij zou willen. Met enige spanning begon zij aan deze wedstrijd, maar zij heeft zich niet uit het veld laten slaan! Met hele mooie cijfers is zij op de 3e plaats geëindigd. Gefeliciteerd met je bronzen medaille, Daphne!

 

Daarna was het de beurt aan Lisa (Pupil 2). Lisa heeft voor het eerst arabier-dubbel flickflack laten zien tijdens een wedstrijd! Er waren verder wat kleine haperingen in haar oefeningen waardoor zij als 10e is geeindigd. Na Lisa was het de beurt aan Nina (Junior). Zij heeft een mooie brugoefening en een mooie vloeroefening laten zien. Helaas liet zij op haar sterkste toestel balk een steekje vallen waardoor zij als 11e is geëindigd. Op zondagavond mocht Emma (Jeugd 1) haar oefeningen laten zien. Voor het eerst turnde ze tijdens een wedstrijd een radslag op de balk en had zij een mooie oefening op haar favoriete toestel brug. Helaas ging bij haar de vloer iets minder waardoor zij op de 21e plaats is geëindigd. Al met al een mooie wedstrijd met 2 medaillewinnaressen en 5 turnsters die zijn doorgestroomd naar de Districtswedstrijd in Amsterdam!

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen