We hebben 5 gasten online
Home
recreati111-14

Op zaterdag 8 en 29 november is de turncompetitie gehouden voor de recreatie meiden en jongen van Gv. Holle Mare. De turncompetitie bestaat uit twee wedstrijden waarbij de beste een medaille kunnen winnen. Voor de turnster of turner die het hoogste aantal punten heeft na twee wedstrijden is eilandkampioen.

Michelle en Bente mochten de dag openen. Michelle had bij de eerste wedstrijd wat foutjes gemaakt. Dit heeft ze afgelopen zaterdag even recht getrokken ze werd 1e en hiervoor kreeg ze een mooie gouden medaille. Bente was bij de eerste wedstrijd 2e geworden. Afgelopen zaterdag had ze weer veel zin in de wedstrijd en deed goed haar best. Dit werd beloond met een 3e plaats. Toen werd de Eilandkampioen bekend gemaakt. Tot onze grote verbazing bleek Bente dit te zijn en kreeg ze een mooie beker!

 

Senna J, Stephanie en Senna K mochten hierna. Deze meiden moeten iets moeilijkere oefeningen doen en dit is ook best lastig om allemaal te onthouden tijdens de eerste wedstrijd. Na hard trainen ging het de tweede wedstrijd een heel stuk beter bij Senna J en Stephanie, ze haalden zo’n 4 tot 6 punten meer ten opzichte van de vorige wedstrijd. Ze lieten mooie oefeningen zien. Helaas kon Senna K niet mee doen.

Daarna waren Zoë, Demi, Linette en Mariska. Zoë is een jaar jonger en turnt erg goed in haar niveau. Bij de eerste wedstrijd was ze 4e geworden en kreeg ze een bronzen medaille. Tijdens de tweede wedstrijd besloot ze weer goed haar best te doen en netjes te turnen. Met mooie zwaaien aan de brug en weer een hele strakke balkoefening werd ze weer 4e en kreeg ze een bronzen medaille.

Demi, Linette en Mariska moeten op de balk die hele moeilijke koprol doen. Tijdens de laatste wedstrijd hebben ze hem allemaal alleen gedaan. Heel knap! Mariska liet een supermooie overslag op de mat zien. Demi heeft wat moeite gehad met de afsprong van de brug. Zaterdag is de tegenspreiden van de brug helemaal gelukt. Linette heeft tijdens de laatste wedstrijd netjes geturnd en dit werd beloond met een 4e plaats waar ze een bronzen medaille voor kreeg.

Lesley is de enige jongen die mee mag doen met wedstrijden van GV. Holle Mare. Maar deze jongen die doet het super en laat zien dat jongens van GV. Holle Mare heel goed kunnen turnen. Bij de eerste wedstrijd werd Lesley verrassend 1e na een hele nette wedstrijd. Afgelopen zaterdag maakte hij één foutje op de mat maar verder was het ook weer heel netjes. Bij het uitreiken van de medailles had bleek dat het foutje fataal was. Lesley was 3e en in zijn categorie waren er 2 prijzen. Toen de Eilandkampioen bekend werd gemaakt bleek dat Lesley dit was geworden. Hij kreeg net als Bente een mooie beker. Lesley heeft het hoogste aantal punten behaald na twee wedstrijden.

Iedereen die mee heeft gedaan aan de turncompetitie mag trots zijn op wat ze hebben laten zien. Of ze nou een prijs of geen prijs hebben gewonnen. Het gaat om het plezier wat we met elkaar hebben. Als je na dit stukje denkt: Ik wil ook op turnen dan ben je altijd van harte welkom bij onze verening. Op woensdag trainen wij en je mag altijd een keer mee komen doen voor een proefles.

 

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen